1 Haziran 2010 Salı

İçki markaları Virali sevdi!

Son dönemde, iki farklı içki markasının çok başarılı viral uygulamalarıyla hayatımız şenlendi. Bir markayı vezir de rezil de edebilecek viral reklamlardaki temel başarı faktörü, kullanıcıların kendi kendine yayılımı en iyi şekilde sağlamasından geçiyor.


Efes Pilsen One Love Festival'e bilet kazanma şansı sağlayan www.sevgikelebekleri.com sitesindeki 6 eğlenceli videodan birini Facebook üzerinden paylaştığınız takdirde, Efes Pilsen One Love Festival'e bilet kazanma şansına sahip oluyorsunuz. Eminim, bir çok kişi, işin ucundaki havuç olan bileti düşünmeden, arkadaşlarıyla bu komik ve eğlenceli videoları paylaşabilmek adına yönlendiriyor. Benim favorim, Sevgi Kelebekleri'nin yolculukları sırasında karınlarını doyurdukları Üsküdar Meydanı'nda çekilen ''Sindirim Sistemi'' videosu. Beşiktaş-Üsküdar seferindeki motorda, bir sevgi kelebeğinin yaşlı bir teyzenin elini öpmesi de oldukça keyifli:)

Başarılı bir fikir ve güzel bir prodüksiyonla renklenen projede Kompüter'in imzası var. Az ama nitelikli işler çıkaran Komputer'in, önümüzdeki dönemde daha sık adını duyacağımıza eminim.

Bir diğer proje ise, New York Times Teknoloji editörünü bile hayretler içinde bırakan, Binboa Vodka'nın müthiş virali. Ürün, nefis bir kişiselleştirme fikrinden yola çıkmış. ''Kendi votka şişeni kendin yarat''. Bunun üzerine, 41!29 kafadarları, Binboa'dan 500 boş votka şişesi istemişler ve başlamışlar şişeleri boyamaya. Film, binlerce karenin fotoğraflanarak birleştirilmesiyle meydana gelmiş, müziğin, görüntüyle uyumu oldukça profesyonel, Zeynep Bozok'un eline sağlık. Virale ve çekim aşamasına aşağıdaki videolardan ulaşabilirsiniz.


Bazı markalar, deneyimli ajanslara kendilerini bıraktıkları zaman, bu tür başarılı sonuçların çıkmaması imkansız! Eticaret pazarında olduğu gibi, ajans-marka ilişkisinde de en önemli sorun, GÜVEN!


Binboa projesi gibi emek isteyen video prodüksiyonlarda, fikrin ve uygulamanın dışında, çekimi yaptığınız mekanın da etkisi büyük. Kardeşim kadar sevdiğim ve tarzını çok başarılı bulduğum fotoğrafçı-web tasarımcısı Özgür Zülal'in ortakları arasında bulunduğu Go Tomtom Stüdyoları'nda çekilen son dönemde gördüğüm en başarılı viral kampanyanın başarısı artık tescilli. Harika bir mekan tasarımına sahip Go Tomtom Stüdyoları'nın, yakın dönemde adından daha çok söz ettireceğini, dijital veya konvansiyonel bir çok başarılı işe imza atacağına eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder