24 Temmuz 2010 Cumartesi

Sosyal Medyanın Sihirli Dünyası Eğitimi'ne Uzmanlar Renk Kattı.


22 Temmuz günü Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nde Sosyal Medyanın Sihirli Dünyası eğitimini gerçekleştirdik. Mobiltim, Speak, Bilim İlaç, Rea Turizm, Kuraldışı Yayıncılık, Anneyiz.biz, Interpromedya, Lasalle Academy gibi farklı sektörlerden katılımcılarımızla güzel bir gün geçirdik. Kişisel ve kurumsal markaya yönelik sosyal medyada izlenmesi gereken yol haritasını ve stratejileri konuştuk. Egitimi izlemeye gelen konuk katılımcılarımız da sosyal medya tecrübelerini bizlerle paylaştı.


Xing İş Geliştirme ve Satış Müdürü Natali Yeşilbahar
, kişisel ve kurumsal olarak Xing hesabımızı etkin kullandığımız takdirde neler kazanacağımızı anlattı.

FikriMühim ekibinden Renan Tavukçuoğlu, marka olarak kendi topluluğunu henüz yaratamayanlar için Fikri Mühim sayesinde uygulanabilecek pazarlama stratejilerinden, Fikri Mühim'cilerin nasıl 60.000 kişiye ulaştıklarından, ağızdan agıza pazarlamanın öneminden bahsetti.


Etkin bir sosyal medya kullanıcısı ve Blog yazarlarından Sunipeyk, blogger kavramı, markaların blog yazarlarına ve sosyal medyaya ilişkin doğru-yanlış yaklaşımlarına örnekler verdi, uyarılarda bulundu.

Facebook Irlanda ekibinden Cem Aseyo, Facebook hesap kullanımları, gizlilik ayarları, kişisel ve kurumsal markaya yönelik Facebook kullanım ipuçlarını bizlerle paylaştı. 21 Temmuz'da Facebook'un 500 Milyonuncu kullanıcıya ulaşmasının ardından Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ile Facebook çalışanlarının tüm üyelere teşekkür ettiğini belirterek, Türkiye'deki Facebook kullanıcılarına canlı canlı teşekkür etti. Cem'le Facebook ve kendisi hakkında bir söyleşi yaptım. Ayrıntılar çok yakında!

Eğitim katılımcılarımıza ve konuk dostlarımıza sonsuz teşekkürler. Temmuz sıcağında ferahlatan bir eğitim gerçekleştirdik. Sayenizde...Ayrıca, herkese Xing Premium üyelik ve Digitalage Dergisi hediye ettik.

18 Temmuz 2010 Pazar

Internet, sansür, ekmeğimiz ve Medya Kralı..


İnternete Sansür yürüyüşü, sosyal ağlar üzerindeki iletişimle başladı ve planlandı. Tek bildiğimiz, 17 Temmuz Cumartesi günü saat 17:00'de Taksim'de toplanacağımız bilgisiydi. Kimin geleceğini bilmiyorduk, nerede toplanacağımızı da..
Ekmeğini internetten kazananlar, blog yazarları, sözlük yazarları, interneti iletişim aracı olarak kullanan ünlü isimler olarak, yaklaşık 1.500 internet sevdalısı toplandık.

Kah yürüdük, kah koştuk, kah çömeldik:) Muhafazakar kesimden internet kullanıcıları ile inci sözlük yazarlarının aynı saflarda yürümesi güzel bir demokrasi sınavını hakkıyla verdiğimizin bir göstergesiydi. Hayatlarında ilk kez bir yürüyüşe katılan pek çok kişi vardı yürüyüşte. Tek hedef ise, internete sansürün engellenmesiydi. Tabi ki, ülkemizin değerleri konusunda hemfikirdik, ancak, çözüm, yasaklı sitelerin tamamen kapatılması değildi. Dünyada yapılan demokratik internet uygulamalarının, ülkemizde de uygulanmasını istemek her vatandaşın kavgası olmalı. Biz de, internet tutkunları olarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Olayın sadece Google ve Youtube kapanması olmadığını anlatmaya çalıştık.


Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Twitter'da olduğunu bilen yaklaşık 110.000 kişiden bir kısmı, yürüyüşün ruhuna uygun olan pankartlar hazırlamışlardı:)

Yürüyüş esnasında en sevdiğim bölümlerden biri, en az 10 turiste neden bu eylemi yaptığımızı anlatmaya çalıştığım zamanlardı. Silikon Vadisi'ne gittiğim dönemlerde bu konuyu o kadar çok anlatmıştım ki, benim için hiç zor olmadı. Turistlerin ne yaptığımızı anladıktan sonra el sallamaları, hatta alkışlarla bizi desteklemeleri ve yürüyüşe katılmaları çok keyifliydi gerçekten.

Aramızda 'Cencorship Offends Me' pankartını taşıyan ve Türkiye'de yaşayan bir expat da vardı! Sonucta, internete sansür, sadece Türkiye vatandaşlarını değil, Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyordu.


Sesimizi, hükümet düzeyinde duyurduğumuzu düşünüyorum. İlgili hükümet yetkililerinin konuyla ilgili bilinçli girişimlerde bulunacağından eminim. Dün akşam Medya Kralı'nda sabaha kadar internete sansür tartışıldı. Ekşi Sözlük avukatı Başak Purut'un performansı izlemeye değerdi. Kaçıranlar, Youtube'dan izleyebilirler. Okan Bayülgen, programı kendilerine bıraktı ve gitti. CHP Ankara Milletvekili'nin sabaha karşı saat 4'te programa bağlanarak, diğer partilerle uzlaşma sağlayacak şekilde harekete destek vereceğini belirtmesi çok önemliydi. İnternet tutkunları olarak biz aksiyona geçtik, sıra şimdi devlet büyüklerimizde.

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMADIK!


14 Temmuz Çarşamba akşamı, BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nde)Sosyal Medyada Boşa Vakit Harcamayın seminerini gerçekleştirdik.

Temmuz sıcağına rağmen, bireysel ve kurumsal markasını geliştirmeye çalışan ve sosyal medyanın bütünleşik kullanımını öğrenmek isteyen bir grup Boğaziçi mezunuyla güzel bir seminer gerçekleştirdik. Eğitim Akademi'nin BÜMED ile ilk kez gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesinde, elde edilen tüm gelir Boğaziçi öğrencilerinin Burs Fonu'na aktarıldı. Monitera'dan Metin Kahraman, online medya takibinin inceliklerini ve önemini bizlerle paylaştı. Eylül döneminde, BÜMED'deki yeni seminerlerimizle, öğrenci burs fonuna katkımız devam edecek.


22 Temmuz
'da, yine BÜMED'de daha kapsamlı bir Sosyal Medya Eğitimimiz var: SOSYAL MEDYANIN SİHİRLİ DÜNYASI Bireysel ve kurumsal markanız için doğru ve bütünsel kullanımına ilişkin konular ele alınacak, sosyal medyayı yararlı kullanmanın püf noktaları aktarılacak. Türkiye’den ve dünyadan örneklerle desteklenecek eğitime, ‘’sosyal medya hakkında hiç fikrim yok, nereden başlamalıyım?” diyenler, kişisel markasına yatırım yapmak isteyenler, kurumsal markasını güçlendirmek isteyenler, kurumsal iletişim, İK, Pazarlama, Satış, Müşteri İlişkileri, BT departmanları çalışanları, ‘sosyal medyayı çoktan çözdüm, seminere ne gerek var’ diyen herkes katılabilir. Sosyal Medyanın Sihirli Dünyası eğitim katılımcılarından bir şanslı kurum, Monitera’dan bir aylık Sosyal Medya Ölçüm paketi kazanacak. Ayrıca, her katılımcıya XING Premium Üyelik ve Digitalage dergisi hediye edilecek.

Seminerle ilgili kısa bir giriş kaydına buradan ulaşabilirsiniz.