13 Ocak 2017 Cuma

Altın Bilezik İsteyen Var Mı?

Wiesbaden, Mainz ve Frankfurt çevresinde yayınlanan MaWi dergisinde yayınlanan yazımı paylaşmak istiyorum. Almanya'da yazdığım ilk yazı olduğu için çok değerli. Paralel Kariyer yaratmanın önemini ve nasıl başlayacağınızı anlatıyor. Okuyuculardan çok güzel tepkiler almıştım. 

Derginin Yazı İşleri Müdürü İhsan Gümüş ve Editörü Müge Eşkin Eroğlu'na bu imkanı sağladıkları için teşekkürler. Yazının tamamına fotoğrafın altında ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar... 



Eskiler ne derler bilirsiniz: ‘‘Evladım, çalış, kolunda altın bir bilezik olsun.’’
Hepimiz bir şekilde, öyle ya da böyle çalışıyoruz. Ama, gerçekten sevdiğimiz, istediğimiz işi mi yapıyoruz?

Size küçük bir sır vereyim: Sizi mutlu eden bir ilgi alanı, hobi, yetenek sahibi olmak, inanın bana yaşam boyu altın gibi parlamanızı sağlıyor. Böylece, sadece karnınız değil, ruhunuz da doyuyor. Ve emin olun, buradan kazanacağınız paranın bereketi de bir başka oluyor.  

Önce, kendinizi mutlu hissedeceğiniz, gerçekten yapmaktan keyif aldığınız bir ilgi alanı veya yeteneğinizi keşfetmelisiniz. Kolaysa sen keşfet, zaman mı var çocuklarla ilgilenmekten, hayata yetişmeye çalışmaktan diyenleri duyar gibiyim.

Danışanlarıma önerdiğim bir ÇALIŞMA size yardımcı olacak:

Sakin bir yere geçin ve oturun. Yalnız olduğunuzdan ve rahatsız edilmediğinizden emin olun. Bir kaç derin nefes alın, gözlerinizi kapatın ve hazır hissettiğinizde sorun kendinize:

Hangi yeteneğimi geliştirmek istiyorum?

Kendinize biraz zaman verin, kalbinizle iletişime geçmeye çalışın. Bunu zaman zaman yapın. Belki ilk denemede, belki de bir sure sonra mutlaka bir yanıt gelecektir. İçinizdeki sese güvenin.

Düşünceler sessizliği böldüğünde, yapmanız gereken tek şey nefesinize geri dönmek. Bir kaç derin nefes alın ve soruyu tekrar sorun. 

Bu çalışmayı yaptığınız günlerde, buluştuğunuz, tanıştığınız kişilerin size söylediklerine dikkat edin. Çok konuşmak yerine DİNLEYİN. Yolda yürürken önünüzden geçen otobüsün üzerindeki bir reklam, okuduğunuz bir dergide gözünüze takılan bir başlık sizin için bir işaret olabilir. Yaşamın size sunduğu İŞARETLERİ fark etmeye çalışın.

Ve, yavaş yavaş başlayın.

Sizin için bir kaç önerim var:

·      Örgü, dikiş, el sanatları kurslarına gidin. Yaptıklarınızı çevrenizle paylaşın. Lösemili çocuklara Minion karakterlerinden bere ve atkılar örün, yollayın. Kendinizi gerçekten harika hissedeceksiniz.
·      Bilgisayarla aranız iyi ise, grafik tasarım kurslarına gidebilir ve kısa bir sure içinde grafik tasarımcı olabilirsiniz. Ve böylece, dünyanın neresine giderseniz gidin, evinizin konforunda çalışabileceğiniz bir altın bileziğiniz olacak.
·       Eğer Almanca seviyeniz anadiliniz kadar iyi ise, Almancayı 2. dil olarak öğretebileceğiniz bir sertifika alın. İnternet üzerinden dünyada Almanca öğrenmek isteyen bir çok kişiye online ders verebilirsiniz. Benim Türkçe öğretmek için dünyanın her yerinde geçerli böyle bir belgem var mesela.
·       Moda dergilerinin kapaklarını ve 'kıyafetler üzerine en son trendleri takip edenler aslında moda alanında rahatlıkla para kazanabilirler. Bir blog açın ve kişisel stilist olarak hizmet vermeye başlayın.


Paralel kariyerinizi yaratmanız ve altın bileziğinizi bulmanız dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder