19 Haziran 2017 Pazartesi

LUMINETTE: ISIK TERAPISI GOZLUKLERI- LIGHT THERAPY GLASSES

Yeni uyandiniz ve goz ucuyla pencereden baktiniz. 
Yagmurlu ve kasvetli bir gun! 
Ne hissedersiniz?
Yataktan kalkmak bile zor gelir, degil mi! 

Peki, yine ayni pencereden baktiniz ve bu kez gordugunuz isil isil, GUNESli guzel bir gun. 
Simdi, ne hissedersiniz? 
Yataktan hizlica kalkip, gunu yakalamak istersiniz, degil mi! 



Bir Izmirli olarak, gunesi gormek, yemek yemek ve su icmek gibi dogal bir seydi benim icin. Taaa ki, Londra'da yasamaya baslayincaya kadar! Gunes ciktiginda, herkesin parklara kostugunu hatirliyorum. Elimizdekinin degerini maalesef kaybedince anliyoruz. Benim icin de oyle olmustu, gunesle olan iliskim. 

Evlenip, Almanya'ya yerlesme asamasinda, esim sormustu: 'Burada az gunes isigi var, ozlemeyecek misin?' Ben de soyle demistim: ' Sen, benim gun isigimsin, canim. Nerede olursak olalim, birlikte uyandigimizda senin nefesin benim gun isigim olacak. ' 

Gercekten, oyle de oldu! Almanya'da yasadigim son 3 sene icerisinde gunesi ozledigim zamanlarda, esime ve ogluma baktim. Bol bol nefes egzersizi yaptim. Depresif havaya ragmen, kendi kendime nefesimle enerji ve mutluluk verdim. 
    
Gunes isigi eksikligi, insanlarin sadece yorgun, bitkin ve depresif hissetmesine neden olmuyor. Ayni zamanda, Alzheimer hastaliginin hizli ilerlemesine, kadinlarda kemik erimesinin cok daha hizli seyretmesine, cocuklarin olagan gelisiminin yavaslamasi ve hizli yaslanma gibi her yastan insanin hayatinda negatif etkiler yaratabiliyor. Uzmanlarin belirttigine gore, D vitamini almak veya 1 haftalik gunes tatili sorunu biraz hafifletiyor ancak tamamen cozmeye yetmiyor.

Peki, ne yapacagiz?      

Philips'in isik terapisi yapan Light Therapy cozumleri gerilerde kaldi. isik terapisi yapan lambalarin efektif kullanimi icin, karsisinda en az 30 dk. oturmaniz gerekiyor. Yani, isik nerede ise, siz orada olacaksiniz. Luminette ise, gunes isigi magdurlari icin, yururken, bulasik yikarken veya hafif egzersiz yaparken kullanabileceginiz zahmetsiz bir cozum sunuyor.   Her gun yaklasik 20 dk. Luminette Isik Terapi Gozluklerini taktiginizda, gunluk gunes isigi ihtiyacinizi karsilayabiliyorsunuz. Videoya, tik tik...  



www.Myluminette.com sitesinde ilginc veriler var: Isik Terapisi Gozlugu kullanan kisilerde yapilan arastirmalarda ilginc sonuclar elde edilmis: Uyku Kalitesi %68 artmis, enerjileri %58 artmis ve Jetlag sorunu 2 kati hizli cozulmus. Kis aylarinda enerji eksikligi duyuyorsaniz, sabah uyanmakta zorluk cekiyorsaniz, aksam oldugunda kendinizi bitkin hissediyorsaniz, geceleri calistiginiz icin gunduzleri uyumakta zorlaniyorsaniz ve cok seyahat ettiginiz icin surekli jet lag halinde iseniz, Luminette deneme vaktiniz gelmis demektir. Iyi uyuyamadiginiz bir gecenin sabahinda, 20 dk.lik Luminette ile, kahvaltiyi hazirlarken enerji depolayabiliyor, kendinizi tekrar sarj edebiliyorsunuz. 

Liege Universitesi'nden Belcikali bir grup Bilim Adami tarafindan gelistirilen inovatif isik terapisi Luminette teknolojisi, su anda saglik pazarinda, kendi kategorisindeki etkili araclardan bir tanesi. Avrupa'da eczanelerde satilmaya baslanmis durumda. Ve, en onemlisi, Belcika'da doktorlar depresyon hastalarina, kis depresyonu yasayanlara, yaslilara, kemikleriyle ilgili sorun yasayanlara, Alzheimer hastalarina, uzun sure ucmak zorunda kalan profesyonellere receteli ilac yazmak yerine Luminette oneriyor. isik terapisi saglayan lambalardan, antidepresanlardan ve 1 haftalik gunes tatilinden maddi-manevi olarak daha uygun oldugunu yandaki grafikle anlatmaya calismislar:) isik terapisi yapan lambalarin efektif kullanimi icin, karsisinda en az 30 dk. oturmaniz gerekiyor. Luminette ise, yururken, bulasik yikarken veya egzersiz yaparken kullanabileceginiz zahmetsiz bir cozum sunuyor.  

Dunyadaki ilac endustrisi, en buyuk kartellerden. Ve, yavas yavas, butunsel sagliga gonul veren doktorlar, ilac yazmak yerine, teknolojik saglik araclarini hastalarina onermeye basladilar bile. Ozellikle giyilen teknoloji- wearable technology- bu asamada etkili oyuncular kazanmaya basladi saglik ve teknoloji sektorunde.  

Kis depresyonundan magdur, uyku ve horlama sorunu olan bir danisanima Luminette onerdigimde, cok sasirmisti. Avrupa'da, 40 Euro'ya 1 aylik deneme suresi oldugu icin, denemeye karar verdi. Hatta, ailece denediler ve cok memnun kaldilar. 1 ayin sonunda, Luminette ve Nefes seanslari sonrasi isildadigini soylemisti. Ne mutlu bana:)




Luminette, rakipleri (Ayo gibi..) ve diger giyilebilir saglik teknolojisi araclari sadece bireysel kullanim icin degil, ayni zamanda Spa, wellness, guzellik salonlari, rehabilitasyon merkezleri, butunsel saglik merkezleri, kisisel bakim, saglik ve guzellik alaninda calisan bir cok yerde de kullanilmaya baslayacak. Ve eminim ki, saglik teknolojisini takip eden doktorlar, butunsel saglik calisanlari ve is yerleri, rakiplerine gore fark yaratacak islere imza atacak. 

ANIL ALTAS BRUG
Nefes Terapisti, Meditasyon Egitmeni, Mindfulness Kocu
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder