13 Ocak 2017 Cuma

Son 3 senede neler yaptım?

Herkese merhaba, 

Uzun bir yazı oldu. Anlatacak ne çok şeyim varmış! 
Derin bir nefes alın ve başlayın okumaya... 

Beni profesyonel iş hayatımdan taniyanlarin bir kısmı biliyor ki, aşık oldum, evlendim ve Almanya'ya taşındım. Ve bir kısım da biliyor ki, 2 yaşına yaklaşan dünya tatlısı Felix Can'ın annesiyim. Evlenmeden önce İstanbul'da temellerini attığım paralel kariyerime Almanya'da devam ediyorum. Frankfurt'a 30 dk. mesafede yaklaşık 300.000 kişinin yaşadığı Mainz şehrinde eşim ve oğlumla yaşıyorum. İstanbul koşturmasından sonra sakinlik ve dinginlik çok iyi geldi diyebilirim... Tabi, kısa bir süre. Çünkü Felix Can, hemen aramıza katılmak istedi. Biz de sevgiyle kabul ettik...



Hayatımın en zor ancak en eğlenceli projesiydi sanırım anne olmak:) Enerjime, pratik zekama , yaratıcılığıma ve üretimime inanılmaz zenginlikler kattı ve katmaya da devam ediyor. Teknoloji dünyasının önemli kadın temsilcilerinden Youtube CEO'su ve 5 çocuk annesi Susan Wojcicki, her hamilelik izni sonrasında harika projeler geliştirmiş kişisel kariyerinde. Bence, bu noktada, insanın özüyle bütünleşmesinin, işten uzaklaşıp kafayı dinlemesinin ve farkındalığının artarak daha mindful olmasının etkisi büyük. İşime yaratıcılık katmak anlamında anneliğin beni çok beslediğini söyleyebilirim.

Susan Wojcicki'nin annelik ve kariyeri ile ilgili röportajını izlemenizi öneriyorum.

46 yaşında bir hamile gibi durmuyor, değil mi? 


Özellikle Almanya'da - aslında dünyanın hemen hemen her ülkesinde böyle- ne iş yaptığınız, tanışır tanışmaz adınızdan sonra sorulan 2. soru. İnsanlar kariyerlerine ve işlerine göre kendilerini tanımlıyorlar. 


- Ne iş yapıyorsun? sorusuna uzunca bir süre şu yanıtı vermiştim: 

-Ağaca bakıyorum! (Tabi, yüzlerdeki şaşkınlığı tahmin edersiniz. Hele de hayatını çalışmak ve disiplin üzerine adamış Alman toplumunda. )

- Ha, bir de renklerle oynuyorum. 

- Şimdi anladım. Siz Ressamsınız. ( Biraz da merak etsek, her şeyi bilmeye çalışmasak...)

- Hayatımın bu döneminde duruyorum ve durmanın keyfini çıkarıyorum. Bedenimi, zihnimi ve ruhumu dinlendiriyorum. Meditasyon ve Mindfulness Öğretmenliği okuyorum. Mindful Sanat üzerine çalışıyorum ve resim yapıyorum. 
Ve sonra kahkahalar....

- Hahahaaa:) Ben de ağaca bakıyorum deyince, sizi deli falan sandım! 
(Yaptığım işlere bakınca deli olduğum söylenebilir aslında)

Son dönemde 'Ne iş yapıyorsun?' sorusuna verdiğim 2 yanıt var:

1) Teknoloji ve marka iletişimine 500 gr. nefes terapisi , 3 tatlı kaşığı yaşam koçluğu, 2 tatlı kaşığı meditasyon, 1 çay kaşığı mindful sanat ekledim ve karıştırdım. Üzerine farkındalık ve Wisdom 2.0 serperek fırına verdim. Fırından çıkınca sevgi çukulatası ve mutluluk şurubu ile süsledim. Afiyet olsun!


2) Hayat bir renk cümbüşü. İnsanların hayatlarındaki ve kendilerindeki tüm renkleri keşfetmelerine ve bu renklerle konuşmalarına, gülmelerine, dans etmelerine ve eğlenmelerine yardımcı oluyorum. Yani, rengarenk bir işim var.  

Bu yanıtlardan sonra, tahmin edersiniz ki, büyük bir şaşkınlık oluyor ve şu soru geliyor: 

-Nasıl Yani ? 

Yıllar boyu iletişim ve pazarlama sektöründe dirsek çürütmüş biri olarak, insanları şaşırtmak ve ' Haaaa' noktasına getirmek hayatımın vazgeçilmezlerinden olmuş. Ne yapayım, başka türlüsünü yapamıyorum:) 


Ve anladım ki, kadınlar evlenince, eşinin soyadı ile yeni bir Google Optimizasyon yapmaları gerekiyor. Google 'Anıl Altaş' için arama sonuçları için soldaki fotoya tık tık.   









Ve, Anıl Altaş Brug için arama sonuçları için sağdaki fotoya tık tık.

Reng-i Nefes adını verdiğim bir konseptle yeni markamı yarattım. Sitede daha yapılması gereken işler var, farkındayım. Ama, bu halini de seviyorum:)



Expatlar ve Almanya'da ingilizce konuşan kişiler için ise, aynı konseptin farklı hedef kitle versiyonunu olusturdum. İngilizce sitem de çok yakında yayında olacak. 
   
Yorumlarınızı bekliyorum:) Hepsi benim için çok değerli, inanın..

Bakın, başka neler yapıyorum! 
Felix'in kulağıma fısıldadıkları vardı uzun kış gecelerinde, kucağımda uyurken. Ve her şey hızlı gelişti sonrasında. 
Çocuklar ve aileler ile çalışmak bana bu yolda farklı kapılar açtı. Çok yakında bu konuda yeni sürprizlerim olacak:)  Videoya, tık tık...


Bireysel ve gruplara yönelik olarak sanat, nefes ve farkındalık tekniklerini kullandığım ve yaşam koçluğu-kişisel gelişim ile birleştirdiğim kurslar, eğitimler ve seminerler veriyorum. Kağıt, kumaş, tahta, cam, deri, seramik ve bir çok farklı materyal üzerine çalışıyorum. Mindful Art ile bağlantılı farklı projelerim var, sırası geldikçe paylaşacağım. Çok yakında, İsviçre'de gerçekleşecek, Avrupa'daki Ebru Sanatçıları Karma Sergisi'nde, modernize edilmiş ebru eserlerim sergilenecek. O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki, vesile olanlar ile ilgili ayrı bir yazı yazacağım. 




Kadınlarla çalışmayı seviyorum ve Kadın Kadına adında yeni bir etkinlik başlattım. Çünkü Avrupa'da Türkçe konuşan kadınlar arasında böyle bir ihtiyaç olduğunu gözlemledim. Almanya'da 22 Ocak'ta ilk kez Aschaffenburg'ta gerçekleştirdik. Gerçekten çok eğlendik. Nar kırdık, bereket duaları yaptık, gönül gözümüzü açtık. Rahim nefesleri ile şifalandık. 



Kendimizi prensesler, kraliçeler gibi hissettik:)







Tanıdığım, bilgisine ve tecrübesine güvendiğim arkadaşlarımı da yavaş yavaş bu projeye dahil etmekti niyetim. Bu konuda muhtesem hayallerim var gerçekten:) Ve, herşey o kadar çabuk gelişti ki, Reiki Master ve Hipnoz Uzmanı, dünya tatlısı bir enerjisi olan Sevgili Nurgül Olcay ile 17 Şubat'ta Frankfurt'ta ilk Türkçe Kadın Kadına organizasyonunu yapıyoruz. 17 Şubat Saat 19:00-22:00 arası Türk Alman Kulübü Offenbach'ta olacağız. Tüm kadınları bekliyoruz, süper sürprizlerimiz var:) Temamız tabi ki AŞK
Biraz da bağımlılıklardan konuşacağız, hep aşk olmaz, di mi ama...



Geçen yılın sonunda, Eticaret: Satışta Tsunami Etkisi kitabımın güncellenmiş 5. baskısı Mediacat Digitalage tarafından yayınlandı. Sektörden bir süre uzak kalsam da, serde yazarlık, eğitimcilik ve danışmanlık var tabi. Ne yaparsam yapayım, sanırım kanımın bazı molekülleri pazarlama, iletişim ve teknoloji diye akıyor:) Ve, pazar araştırmalarım sonucu, hizmetlerime Renklerin Sihirli Dünyası, Marka Doktoru ve Renklerle Etkili İletişim ve İkna eğitimlerimi ve danışmanlık hizmetlerimi de ekledim. Kobiler ve kişisel markasını yaratmak isteyenler için Marka ve İletişim Danışmanlığı ve Marka Doktoru hizmetimi de portföyüme dahil ettim.İlk müşterim Frankfurt'un ilk Türkçe, İngilizce ve Almanca hizmet veren Bütünleşik Sağlık ve Kişisel Gelişim Merkezi Arkana Life Coaching. Çok güzel bir uyum yakaladık, çok mutluyum:) Hizmetlerim ve yapmak istediklerim ile ilgili detaylı bir yazı pek yakında...




  
Türkiye'nin, Almanya'nın ve Avrupa'nın kurumsal eğitimlerine renk katacak ilginç fikirlerim de yolda...

Tüm bu birikim, 2000 yılından beri Londra'da almaya başladığım eğitimlerin meyveleri aslında. Bir yaşam öğrencisi olarak, halen UCLA Mindfulness Awareness Center'dan dersler alıyorum. Dr. Dan Siegel Mindsight metodolojisi ve mindful parenting üzerine eğitimlerime devam ediyorum. Mindful Art ile ilgili araştırıyor ve uyguluyorum. 

Nefes, mindfulness, bütünsel sağlık, health 2.0, wisdom 2.0, spiritüel teknoloji ile ilgili son trendleri takip ediyorum ve sizlerle blogum aracılığı ile paylaşmaya başlıyorum.
Çok yakında burada..

Not:
 Bu dünyadaki canım kız kardeşim Aslı Zülal'in fikriydi eski bloğumu tekrar canlandırmak. Ne kadar teşekkür etsem azdır kendisine.  
Eski blogumun tozlarını aldım, biraz parlattım. Daha yapılacak işler var, zamanla...
Ve farkettim ki, bazen yaptığım işlere gerekli kıymeti vermiyorum. Yapıyorum, unutuyorum. Blog yazısı yazanlar bilir, her blog post ciddi bir emek. 2009-2011 yılları arasında yazdığım 40 farklı yazıyı görmek, tekrar okumak, yazdıklarımın güncelliğini koruması, kaliteli ve okunur içerikler ürettiğimi görmek beni çok mutlu etti.
Hayat, paylaşınca güzel...  

Bu arada, Aslı'nın harika bir çocuk kitapları bloğu var.
Mutlaka göz atın, müthiş şeyler keşfedeceğinize bahse girerim.
https://resimlicocukkitaplari.wordpress.com/









2 yorum: